_ بخش دیود سیگنال «دیود پَسیو شده شیشه ای»
حداکثر جریان رو به جلو در دیود سیگنال (Signal Diode)
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
در ساختمان داخلی دیود سیگنال (Signal Diode) حداکثر جریان رو به جلو به این صورت است که هنگامیکه دیود اتصال PN در بایاس رو به جلو متصل میشود، جریان جریان در سراسر آن به صورت تصاعدی افزایش مییابد، بنابراین دیود انرژی را به شکل گرما تلف میکند. هنگامیکه جریان رو به جلو بیشتری در سراسر دیود تامین میشود، میتوان مقدار زیادی گرما را در سراسر محل اتصال آن تولید کرد. بنابراین دیود ممکن است آسیب ببیند زیرا یک دیود اتصال PN ایده آل میتواند جریان تا 10 میلی آمپر را تحمل کند. به همین دلیل است که این دیودها حداکثر جریان رو به جلو تا 100 میلی آمپر دارند.
دیودهای سیگنال دو ترمینال کوچکی هستند که هنگام بایاس رو به جلو جریان را هدایت میکنند و هنگام بایاس معکوس جریان را مسدود میکنند. دیودهای سیگنال نیمههادی یک قطعه نیمههادی غیر خطی کوچک است که عموماً در مدارهای الکترونیکی استفاده میشود، جایی که جریانهای کوچک یا فرکانسهای بالا مانند مدارهای رادیویی، تلویزیونی و منطق دیجیتال درگیر هستند.حداکثر جریان رو به جلو مجاز برای عبور از دستگاه دارد. هنگامیکه دیود در شرایط بایاس رو به جلو هدایت میشود، مقاومت بسیار کمی«روشن» در سراسر اتصال PN دارد و بنابراین، قدرت در این اتصال (قانون اهم) به شکل گرما تلف میشود. سپس، تجاوز از مقدار آن ( I F(max) ) باعث میشود که گرمای بیشتری در سراسر اتصال تولید شود و دیود به دلیل اضافه بار حرارتی از کار بیفتد که معمولاً پیامدهای مخربی دارد. هنگامیکه دیودها در حدود حداکثر جریان خود کار میکنند، همیشه بهتر است خنک کننده اضافی برای دفع گرمای تولید شده توسط دیود فراهم شود.
دیودهای سیگنال و سوئیچینگ کوچک در مقایسه با دیودهای یکسو کننده قدرت و جریان بسیار پایین تری دارند، در حدود 150 میلی آمپر، حداکثر 500 میلی وات، اما میتوانند در کاربردهای فرکانس بالا یا در کاربردهای قطع و سوئیچینگ که با شکل موجهای پالس کوتاه مدت سروکار دارند، عملکرد بهتری داشته باشند.یک دیود سیگنال کوچک ایده آل جریان را در یک جهت (رسانا به جلو) و جریان را در جهت دیگر مسدود میکند (مسدود معکوس). دیودهای سیگنال در طیف گستردهای از کاربردها مانند سوئیچ در یکسو کنندهها، محدود کنندههای جریان، کاهش دهندههای ولتاژ یا در مدارهای شکل دهنده موج استفاده میشوند.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک